• lv
  • en
  • de

Dzīve notiek šeit un tagad. Nav cita mirkļa, kurā varētu kaut ko mainīt, kā vien šis brīdis, ši sekunde, šis elpas vilciens!

2016. gada prognoze katrai horoskopa zīmei tapusi sadarbībā ar žurnālu IEVA


piektdiena, 15.janvāris, 2016 15:43

Auns

Attiecības: daiļā dzimuma pārstāves, kuras dzimušas martā un pašā aprīļa sākumā, visdrīzāk straujas pārmaiņas dzīvē jau ir realizējušas iepriekšējos gados. Tagad pienākusi kārta pārējām aprīlī dzimušajām. Pastiprināsies vēlme pašapliecināties, izcelties ar oriģinālām idejām, kā arī var parādīties nepārvaramas alkas sajust brīvības saldo garšu pārāk nogurdinošās attiecībās. Šīs ir lietas, kuras veicinās kāri pēc piedzīvojumiem, pārdzīvojumiem un dinamikas līdz pat rudenim. Garlaicīgi patiešām nebūs ne pašiem Auniem, ne viņu mīļotajiem vai mīļotajām. Spējat tik turēt līdzi! Labā ziņa ir tā, ka sākot ar septembra mēnesi veiksmes planēta Jupiters cēli iesoļos Aunu partnerattiecību sfērā un tas nozīmē, ka pilnīgi noteikti skanēs daudzi kāzu zvani tieši šinī zvaigznājā dzimušo vidū. Vai no tā būtu jābaidās vai priekā jāplaukšķina plaukstas, tas lai paliek katras pašas ziņā. Jebkurā gadījumā, piedāvjumi un iespējas iepazīties vai iestūrēt laulības ostā būs pat aizņemtajām, un, protams, arī  brīvajām. Vēl gribētu pieminēt, ka precēto Aunu otrajām pusītēm arī sākot ar rudeni klāsies arvien labāk. Tāpēc, pirms izdarīt kādus neapdomīgus soļus, padomājiet, vai tiešām tas ir to vērts! Pārdomas par garīgām vērtībām, izaugsmi un sevis pilnveidošanu novedīs pie ļoti labiem rezultātiem un vairos ne tikai labsajūtu, bet arī pavērs jaunas iespējas dzīvē.

 

Darbs: visus lielos un svarīgos darbus vajadzētu censties ieplānot līdz septembrim. Šis būs periods, kad tiešām veiksme stāvēs blakus daudziem taviem projektiem un iecerēm. Ja vēl mācēsi uzrunāt pareizos cilvēkus un nebaidīsies vērsties pie pašiem ietekmīgākajiem savas industrijas pārstāvjiem, rezultāti var būt satriecoši labi. Kā saka – kurš neriskē, tas nedzer šampanieti! Pirmajā pusgadā neieteiktu strīdēties ar priekšniecību vai pārāk kāpt uz varžacīm augstākstāvošajiem. Tas nekas, ja liekas, ka zini un māki visu labāk par citiem. Dažreiz labu gribēdama ar tiešu un atklātu rīcību maigākām dvēselēm vari sagadāt pārāk lielus pārdzīvojumus. Šādā veidā, nemaz nemanot un pat to nenojaušot, palielini iespēju iemantot sev nevajadzīgus nelabvēļus. Iespējami darba komandējumi vai nozīmīgi darījuma braucieni uz tālām ārzemēm – varbūt pat pāri okeānam.

 

Veselība: Auns vislabprātāk neliktos ne zinis par veselību, jo rūpēm par to viņam vienkārši neatliek laika. Tāpēc visbiežāk Auni ir vai nu veseli, jo organisms pats lieliski tiek ar visu galā, vai nu Aunu slimības ir ielaistas, jo ilgstoši tiek ignorētas. Šis gads ir piemērots, lai sakārtotu visus hroniskos ar veselību saistītos jautājumus un uzturētu sevi labā fiziskā formā. Pasākums, kuru noteikti nevajadzētu ignorēt arī turpmāk, ir regulāras fiziskās aktivitātes. Vienalga, vai tā būtu joga vai skriešana, vai varbūt kaut kas cits, bet bez izkustēšanās Auniem nevajadzētu ilgstoši dzīvot. Ja būsi nogurusi, sports dos spēku un atjaunos resursus, ja būsi pārāk uzvilkta – iztērēsi lieko enerģiju un varēsi brīvi uzelpot gan pati, gan līdz ar to arī visi apkārtējie.J

 

Gada moto: pieņemt apkārtējo rūpes, neizliekoties par visu varošu, zinošu un visādi citādi superstipru sievieti, māti, sievu vai draudzeni. Atļaujies kaut reizēm būt vāja. Ļaujies!

 

 

 

Vērsis

 

Attiecības: romantisks noskaņojums un starojošs izskats pirmajā pusgadā pievilks pielūdzējus kā bites pie medus poda. Būs brīži, kad tev tas patiks un liks satraukumā trīsēt, īpaši ap Valentīndienas laiku febuārī, arī maijā ap dzimšanas dienu, bet būs brīži, kad tevi tas kaitinās un izteiktie uzmanības apliecinājumi šķitīs kā lieks apgrūtinājums un traucēklis iecerēto plānu realizācijā. Šādi vari justies martā un aprīlī līdz dzimšanas dienai, kad par sevi liks manīt pavasara nogurums. Ja esi savu oto pusīti atradusi, kopā ieteicams apmeklēt deju kursus. Salsas vai tango nodarbības lieliski uzpūtīs liesmu jūsu kaislību ugunskurā. Tāpat ieteicams darīt lietas, kas sagādā prieku. Tā var būt slēpošana, slidošana, riteņbraukšana, skriešana. Jebkas! Galvenais, lai tas aizrauj jūs abus. Šis ir laiks, kad vajag baudīt dzīvi, priecāties par to, kas ir dots un mācīties to novērtēt. Ikdiena un labsajūta tajā vai apmierinājums ar dzīvi kopumā veidosies no mazām laimītēm, kuras iespējams izjust ik brīdi! Un tagad pats galvenais – līdz septembrim ir  lielisks laiks mazuļa plānošanai. Pāriem, kuri vēl domā vai šaubās par ģimenes pieaugumu, nopietni vajadzētu izvērtēt prioritātes. Savukārt, ja tev jau ir atvases, viņām klāsies ļoti labi. Kopā varēsiet lepoties un priecāties par lieliskiem panākumiem pulciņos vai mācībās. Labprāt veltīsi laiku bērniem, viņu vajadzību organizēšanai – vadāšanai pa pulciņiem, arī ballītēm, protams.

 

Darbs: līdz rudenim veiksies viss, kas saistīts ar risku, azartu, uzdrīkstēšanos. Tavs veiksmīgais gājiens ar zirdziņu būs māksla pat sarežģītu sitāciju pārvērst rotaļā, risināt visas problēmas viegli it kā spēlējoties. Līdz ar to nepārptotami virzīsies pretī panākumiem. Visi trumpji būs tavās rokās sākot no septmebra, kad pavērsies lieliskas iespējas profesionāla jomā. Tomēr ir viena nianse, kura jāatceras – izdari visu, kas atkarīgs no tevis un neķer kreņķi par to, ko nevari ietekmēt. Reizēm ir lietas, kuras priekšnieku vai citu augstākstāvošu rīcībā nav izskaidrojamas. Iespējams savu reizi var būt kāds strīds par partnera ienākumiem vai kopprojektos ieguldīto līdzekļu lietderīgu izlietojumu. Te atkal jāatceras senu senais teiciens : ‘’Miers baro, nemiers posta!” Ja arī kādam no biznesa partneriem velk uz kašķi, mēģiniet par visu vienoties, izmantojot tevis tik meistarīgi pārvadīto kompromisu mākslu.

 

Veselība: ar veselību un pašsajūtu viss būs kārtībā līdz brīdim, kamēs ievērosi mērenību gan ēšanā, gan dzeršanā, gan citās dzīves baudās. Tava vājā vieta ir vēlme gardi paēst un reizēm arī mazināt stresu, lietojot uzturā pārlieku daudz saldumu. Ja sapratīsi, ka veselīga ēšana nevar būt kampaņveidīga un tai jākļūst par tavu ikdienu, viss būs kārtībā. Tagad ir tik viegli izvēlēties produktus, kuri ir gan ekoloģiski tīri, gan organismam draudzīgi. Tāpat ieteiktu pievērst lielāku uzmanību dienas režīmam. Jo agrāk iesi gulēt un agrāk celsies, jo ķermenis tev būs pateicīgāks. Tomēr miegam neatvēli vairāk kā 8 stundas, izņemto brīvdienas, kad atļauts paslinkot. Šis ir piemērots laiks plānveidīgiem, ilgstošiem veselību uzlabojošiem pasākumiem.

 

Gada moto: Dzīve notiek šeit un tagad. Tver mirkli, kas sagadā prieku un centies izbaudīt katru taureņa spārnu maigo pieskārienu. Spēlējies un spēlē!

 

 

 

Dvīņi

 

Attiecības: pieaugušu cilvēku raksturo spēja uzņemties atbildību, kā arī māksla pat dzīves grūtajos brīžos ieraudzīt pozitīvas mācību stundas. Tev 2016. gadā jākārto eksāmens attiecībās ar apkārtējiem un visā, kas ar to saistīts. Tas nozīmē, ka nāksies izvērtēt visu, kas labs un kas varbūt ne tik labs izveidots līdz šim, kādi cilvēki ir tev apkārt ikdienā, kā tu jūties, komunicējot ar viņiem. Būtu ieteicams padomāt, kā uzlabot vai sakārtot, lietas, kuras tevi neapmierina, lai situāciju virzītu sev vēlamajā gultnē. Ieguldītais darbs tiks atalgots ar lieliskiem rezultātiem un iespējams attiecības pāraugs jaunā, daudz nopietnākā un noturīgākā  kvalitātē. Šis ir gads, kad var tik slēgtas laulības, kuras atliktas jau ilgāku laiku. Tavs partneris, kurš agrāk šaubījās vai nebija gatavs laulībām, var tevi bildināt, vai arī pati beidzot teiksi ‘’jā’’ savam izredzētajam. Iespējams, atgriezīsieties pie šī jautājuma atkārtoti. Lai būtu interesantāk, pavasarī pie apvāršņa var parādīties kāds pielūdzējs no pagātnes, kurš jauks prātu un maisīs gaisu. Liels uzsvars tiks likts uz kopīgiem īpašumiem, mājokļa iegādi, vai citiem praktiskiem uzlabojumiem dzīvesvietā. Uz rudens pusi gaidāms arī ģimenes pieaugums attiecībās esošām dāmām vai lielas romantikas devas pieplūdums ikdienā brīvajām jaunkundzēm. Atbalstu un mierinājumu grūtos brīžos vienmēr vari meklēt pie vecākiem, savukārt attiecībās ar partnera vecākiem centies būs iecietīgāka un draudzīgāka. Tas nekas, ja reizēm viņu rīcība var šķist neizprotama vai mulsinoša.

 

Darbs: būs vieglāk nekā pagājušā gadā. Tomēr bez dinamikas un pārmaiņām arī gluži neiztiksi. Daudz enerģijas ieguldīsi savu mērķu realizēšanā un plānu īstenošanā. No maija beigām līdz jūnija beigām var nākties atgriezties pie agrāk iesāktiem, bet nepabeigtiem darba jautājumiem. Šajā periodā centies izanalizēt savas kļūdas un izdarīt visu līdz galam kā nākas. Intensīvākie notikumi gaidāmi janvārī, martā un septembrī. Savukārt maijā kā zibens no skaidrām debesīm var nākt necerēti labs piedāvājums, kuru būtu vēlams nopietni izkatīt. Turi acis un ausis vaļā. Reizēm ģeniāla ideja vai interesants risinājums sarežģītos jautājumos radīsies, komunicējot ar  draugiem vai domubiedriem.

 

Veselība: vislielāko akcentu vajadzētu likt uz organisma attīrīšanu. Tavā gadījumā tas nozīmē, ka jāattīra ne tikai fiziskais ķermenis ar regulārām atslodzes dienām, bet arī ikdienā tik ļoti noslogotais  prāts. Tam lieliski noderēs regulāra meditācija agri no rīta, pirms sākusies dienas steiga un rosīšanās. Pamodies un, nekāpjot ārā no gultas, pasakies Dievam par brīnišķo dienu, kas tevi sagaida, kā arī neaizmirsti palūgt palīdzību dienas gaitās. Tas arī viss. Tieši tik vienkārši var pati sev palīdzēt,  noskaņojoties uz mierīgu un rāmu dienas plūdumu. Arī tautas dziesmu skandēšana vai spēka vārdu skaitīšana var tikt izmantota kā lieliska ārstēšanās metode sarežģītos dzīves pavērsienos. Rodi spēku dzimtajā vietā.

 

Gada moto: A. de Sankt-Ekziperī ‘’Mazais princis”: ‘Īsti mēs redzam tikai ar sirdi. Būtiskais nav acīm saredzams. Tev vienmēr jābūt atbildīgam par tiem, ko esi pieradinājis.’

 

 

 

 

Vēzis

 

Attiecības: piesaisti sev cilvēkus, kuri ir sava patiesā dzīves ceļa meklējumos un līdz ar to arī pati tiec iesaistīta dažnedažādās viņu dzīves peripetrijās. Labākais veids, kā turēt tam visam līdzi, ir apgūt kaut ko jaunu un praktiski pielietojamu. Piemēram, piesakies ‘’Gudro sievu skolā’’, vai apmeklē pavāru kursus, kuri būtiski uzlabo tavas jau tā labās ēst gatavošanas prasmes, kā arī noteikti neaizmirsti par veco labo tematiskās literatūras lasīšanu. Galvenais iemācīto un uzzināto neturēt kā sveci zem pūra, bet gan lēnām un pamazām ieviest ikdienas dzīvē. Pārmaiņas tavā dzīvē ļoti lielā mērā saistītas ar partnera dzīves uzskatu un pamatvērtību maiņu. Jo atvērtāka un pretimnākošāka būsi jaunu iespaidu ienākšanai jūsu ikdienā, jo ātrak noplaks nevajadzīgs saspīlējums attiecībās. Vislabākais veids, kā izrauties no ikdienas rutīnas, ir doties īsos ceļojumos. Kopā ar partneri izvirziet mērķi ‘Apceļosim Latviju’’ un dodieties ceļā. Īpaši labs laiks ceļošanai ir līdz rudenim. Pēc tam gan sākot ar septembri vislabāk jutīsies mājās, pie ģimenes pavarda. Tradicionāli Vēzis vislabāk jūtas mājās, savā aliņā, kurā var ieritināties azotē mīļotajam un aizmirst par visu pasauli. Rudenī lēnām un neatlaidīgi tuvosies savam sen izsapņotajam sapnim – mājās valda miers un laime, visi paēduši un apmierināti. Kas gan var būt labāks par šo! Brīvajām Vēžu meitenēm vislabākā iepazīšanās vieta – kopīgs darbs, nelieli izbraucieni, kursi. Aktuālākie iepazīšanās mēneši – janvāris,  februāris, jūnijs, jūlijs. Rudenī iespējama mājokļa iegāde.

 

Darbs: lai turētos līdzi darba tirgus straujajām izmaiņām, nepieciešams nopietnāk padomāt par kvalifikācijas celšanas pasākumiem. Varbūt uzreiz nav jāmetas apgūt vēl viena augstākā izglītība, bet papildus mācības vai sevis pilnveidošanas kursi gan noderēs. Darba būs daudz un no tā nekus neaizbēgsi. Labākais, ko vari darīt, strādāt pēc iespējas kārtīgāk un rūpīgāk, lai pēc tam nav jāatgriežas un jālabo gan savas, gan citu kļūdas. Visrīzāk, neviens par to paldies nepateiks, bet runa jau nav par to. Svarīgi saprast, ka darot savu darbu, jājūt iekšējais gandarījums un prieks par paveikto. Ja tāda nav vai to nevar pat ar uguni sameklēt, var rasties doma par darba vietas vai pat profesijas maiņu. Šo lēmumu gan izsver rūpīgi un pārdomāti. Teikt gala vārdu vai gala lēmumu pieņemt ieteicams tikai vasaras beigās. Labvēlīgākais laiks vekmsīgiem biznesa darījumiem – februāra beigas, marta sākums, oktobra beigas, novembra sākums.

 

Veselība: laba veselība ir Dieva dāvana, bet tas nenozīmē, ka varam to izmantot bez limita ierobežojumiem. Šis ir laiks, kad jāparūpējas par savu resursu atjaunošanu vistiešakājā veidā. Vislabāk derēs kompleksi pasākumi - gan regulāras fiziskas aktivitātes, gan masāžas, gan veselīga ēdienkarte. Visefektīvāk strādās ne tikai regulāra pieslēgšanās profilaktiskiem pasākumiem, bet gan apzināts darbs ar savas pašsajūtas uzlabošanu. Iespējams, ka nāksies savest kārtībā arī tās organisma vājās vietas, par kurām tavs ķermenis signalizejis jau labu laiku iepriekš. Visa pamatu pamats – līdzsvars un mērenība gan darbā, gan atpūtā.

 

Gada moto: Kā mežā sauc, tā atsaucas jeb, citiem vārdiem sakot, mūsu ārējā pasaule ir mūsu iekšējās pasaules atspoguļojums. Ja vēlies izmainīt pasauli, mainies pati!

 

 

 

 

Lauva

 

Attiecības: mīlestības augstākā oktāva izpaužas nesavtīgā došanā, neko negaidot par to pretī, negaidot balvas vai sajūsmu par to, ka tāda brīnišķīga un visādi citādi apburoša būtne kā tu ir iemīlējusies tieši šajā konkrētajā cilvēkā. Jāsaprot arī tas, ka galvenais un vienīgais rādītājs, kurš apliecina patiesu mīlestību, nav serenādes pie logiem vai milzīgi rožu klēpji. Īsta mīlestība ir kalpošana otram cilvēkam, palīdzēšana ikdienā, atbalstīšana, kad grūti, samīļošana tāpat vien, bez kāda īpaša iemesla. Tā sastāv no milzum daudz un dažādiem mirkļiem, kad, domājot par otru cilvēku, sajūtam patīkamu prieku kaut kur dziļi, dziļi sirdī un šī prieka dēļ esam gatavi otra labā izdarīt vairāk nekā pienākums no mums prasa. Nopietnas pārdomas par mīlestības dziļāko jēgu un būtību visa gada garumā novedīs tevi pie ļoti labiem rezultātiem, bet līdz tam būs jāmācās izrādīt savas jūtas, nebaidoties tikt atraidītai vai sāpinātai.

Aprīļa beigas nav piemērots laiks, lai iepazītos, kā arī uzmanīgāk jāattiecas pret nejauši sastaptiem svešiniekiem. Īpaši aktuāla attiecību tēma būs jūnija sākumā un jūlija vidū, kad būs jāmācās sabalansēt divas lietas – tas, ko dod un tas, ko sagaidi pretī. Jo vairāk gaidīsi, jo mazāk saņemsi. Veiksmīgākais laiks partnerattiecību jomā gaidāms no jūlija biegām līdz septembra sākumam, kad tevī atgriezīsies patiess mīlas spars un vēlme baudīt dzīvi. Visa gada garumā pavisam nopietni attieksies pret jautājumiem, kuri skar bērnu lietas. Ļoti atbildīgi un reizēm pat pārāk cītīgi nodosies savu atvašu audzināšanai vai pāraudzināšanai. Te atkal jāatceras par mīlestības patieso jēgu un ļaušanu otram būt tādam, kāds viņš ir. Varbūt bērni nemaz nav jāaudzina, bet vienārši jāmīl?

 

Darbs: gads ir labs lietišķiem kontaktiem un ienākumu vairošanai. Tāpēc ķeries vērsim pie ragiem un apliecini savas lietišķa darījumu cilvēka prasmes jau pirmajos gada mēnešos, lai jau maijā vai, vēl labāk, jūnija sākumā veiksmīgi kāptu pa karjeras kāpnēm. Augustā ap dzimšanas dienas laiku nebaidies riskēt un pieņemt jaunus izaicinājumus. Vari uzsākt savu biznesu, aktīvāk iesaistīties darījumu kārtošanā. Sākot ar septembri veiksies viss, kas saistīts ar ceļošanu, komunikāciju, tirdzniecību, līgumu slēgšanu un pareizo cilvēku satikšanu pareizās vietās. Gada nogalē skaidri zināsi, ko vēlies un kā to sasniegt.

 

Veselība: lielāka vērība veselībai jāpgriež laika periodā no 25. marta līdz 13. augustam. Kā redzams šis nav īss laika periods. Tāpēc arī lietas, ko ieplānosi darīt, lai uzlabotu savu pašajūtu , jādara kārtīgi un pamatīgi. Pirmkārt, svarīgi saprast, ka tikai un vienīgi tu pati esi atbildīga par to, kā jūties. Ja sāksi domāt šādā virzienā un sapratīsi, ka, izmainot kaut vai tikai dažas elementāras lietas ikdienā, tava pašsajūta krietni uzlabojas, spēka pietiks visam iecerētajam. Ieteicams atbrīvoties no kaitīgiem ieradumiem un varbūt pat realizēt sen lolotu sapni par stingru vēdera presi.

 

Gada moto: ne tas ir varens, kurš dižojas ar to, kas tam pieder, bet gan tas, kurš māk lietderīgi un produktīvi likt lietā pieejamos resursus, piešķirot savam darbam arī pievienoto vērtību.

 

 

 

Jaunava

 

Attiecības: šis ir tavs laiks! Tāpēc uzdrošinies darīt to, kam agrāk pietrūka dūšas. Liels akcents būtu jāliek tieši uz pašrealizāciju. Tapēc būtu vērts uzdot sev šādu jautājumu: ‘Ko es kā personība, kā unikāla šīs zemes iedzīvotāja vēlos?’ Nevis, ko vēlas partneris, bērni, vecāki, apkārtējie, bet tieši un konkrētu tu pati. Nav čaklākas un rūpīgākas zīmes par Jaunavu. Tu visā zodiakā esi tā, kura rūpējas par visu un visiem. Tagad parūpējies pati par sevi, vai atpūties, vai izklaidējies, vai mācies. Varbūt tu gribi precēties vai iepazīties? Arī šādas iespējas būs. Dari to, ko vēlies un beidzot izbaudi to, kā ir brīžos, kad dvēsele gavilē. Labā ziņa ir tā, ka liela daļa no taviem plāniem izdosies vislabākajā veidā. Veiksmīgais periods turpināsies līdz septembra sākumam. Tāpēc izmanto gudri visas iespējas, kuras dzīve tev šajā gadā piedāvās. Saspringtākais periods attiecībās gaidāms augustā. Tāpēc esi prātīga un atceries, ka konflikta mērķis nav otra cilvēka apvainošana, bet gan sasāpējušu jautājumu aktualizēšana, lai nonāktu pie savstarpēji apmierinoša iznākuma.

Rudenī situācija nedaudz mainīsies, bet joprojām tev pietiks spēka un apņēmības, lai atrisinātu visus aktuālos jautājumus. Atcersies, ka apkārtējie vai mājinieki var justies apjukuši vai pārsteigti par tavu lielo drosmi un uzdrīkstēšanos. Centies saprast arī viņus un, protams, ieguldi arī savu artavu kopīgajās ģimenes lietās. Varbūt kopīgi pārskatiet mājinieku iekšējos kārtības noteikumus? Iespējams, ka bērni jau ir tik pieauguši, ka paši var daudz ko izdarīt vai palīdzēt mājas darbos. Varbūt vajag izrunāties arī ar vecākiem par to, cik bieži viņus apciemo un kādā veidā esi gatava palīdzēt turpmāk. Galvenais kritērijs, vai rīkojies pareizi – tava sirdsapziņa. Tā vienmēr nekļūdīgi zina, kas katram cilvēkam jādara.

 

Darbs: droši realizē ambiciozākos sapņus un iesaisties nozīmīgos procesos jau februāra mēnesī. Panākumi un atzīnības mirkļi, kuri tev paredzēti šajā periodā, lielā mērā būs atkarīgi no iepriekšējos gados paveiktā. Tā teikt – kādi darbi, tada alga. Ja jūti, ka dzīve iet uz augšu un veiksme ir tava sabiedrotā, vari droši turpināt izvēlēto ceļu. Kļūdīties diezin vai būs iespējams. Savukārt, ja viss līdz šim nav gājis tā kā gribētos, šis ir īstais laiks, lai spertu lielu, drosmīgu soli pretī jauniem izaicinājumiem. Gada nogalē pieaugs ienākumi un līdz ar to arī tava labsajūta un pārliecība par savām spējām. Labas iespējas gaidāmas arī novembrī un decembrī. Līdz ar to arī skats  nākotnē izskatīsies ļoti daudzsološs.

 

Veselība: lielākais kaitējums tavai veselībai ir pārlieku liela rosīšanās bez mitas un apstājas. Tāpēc nav ko brīnīties, ja nervu sistēma reizēm ir pārslogota un spriedze lēnām pielavās kādai jūtīgai vietai organismā. Lai tā nenotiktu, nepieciešama regulāra, bet mērena fiziskā slodze. Tā sacīt, lai prāts un ķermenis būtu līdzsvarā. Tāpat atceries vienu brīnišķīgu padomu labas veselības un ilgmūžības uzturēšanā – tavām domām, vārdiem un darbiem vienmēr jābūt harmonijā vienam ar otru. Saki to, ko domā, dari to, ko runā un viss būs kārtībā.

 

 

Gada moto: Beidzot pienācis tavs laiks novilkt pelnrušķītes drānas un doties uz pili. Izbaudi šo brīnišķīgo  sajūtu visa gada garumā!

 

 



Svari

 

Attiecības: turpināsies tie procesi, kuri iesākušies jau iepriekšejos gados. Labā ziņa ir tā, ka 2016. gada nogalē un tālāk arī nākošajā gadā varēsi pāršķirt jaunu lappusi savā dzīves grāmatā. Bet līdz tam vēl kāds ceļa gabaliņš ejams. Lai nokļūtu līdz vēlamajam rezultātam pēc iespējas veiksmīgāk, nepieciešamas pamatīgi pārdomāt savus uzskatus un iekšējās pārliecības. Svarīgi saprats, ka katrs mēs nākam no savas bērnības, kurā esam piedzīvojuši attiecīgo pieredzi un šī pieredze tagad izraisa notikumus visapkārt jeb, izejot no šīs pieredzes, mēs vērtējam notikumus. Tā ir prizma jeb stikliņš, caur kuru tu raugies pasaulē. Ja tev nepatīk tas, ko tu redzi, jānotīra jeb jāizprot tas, kas uzzīmēts uz tava stikliņa un neļauj tev justies harmonijā, pirmām kārtām, jau pašai ar sevi un tad, protams, arī ar apkārtējiem. Pati galvenā mācību stunda, kas visā šajā juceklī jāsaprot – neviens nevienam nepieder, lai kā arī mēs to vēlētos. Ja esi attiecībās, ļauj partnerim būt viņam pašam. Ja vēl tikai meklē savu otro pusīti, lūkojies pēc cilvēka, kurš izceļas no pūļa. Šis gads ir piemērots, lai sakārtotu attiecības ar brāļiem, māsām, tuvākiem un tālākiem radiniekiem, ja kādu iemeslu pēc nesatiekieties vai turiet kādus senus aizvainojumus. Saspringtākie periodi attiecībās ar apkārtējiem gaidāmi martā un maija beigās, kad ļoti rūpīgi jādomā tas, ko un kā runā un kam to saki. Reizēm viens neuzmanīgs, dusmās pateikts vārds var izbojāt vai krietni sarežģīt jau tā saspīlētu situāciju. Iespējams, ka konflikti un sasāpējušas sitācijas tiks celtas dienas kārtībā atkārtoti. Tāpat jārēķinās, ka augustā un septembrī notikumi var norisināties ārpus tavas kontroles robežām. Situācija uzlabosies ap tavu dzimšanas dienas laiku, līdz pat gada beigām un arī turpmāk viss dzīves fons strauji mainīsies uz tev daudz patīkamākām nokrāsām.

 

Darbs: jau janvārī un februārī aktīvi ķersies klāt projektiem, kuri sola labus ienākumus. Pielietojot radošu pieeju lietišķos darījumos, gūsi maksimālu labumu un, iespējams, noslēgsi labu ilgtermiņa sadarbības līgumu. Labāk veiksies pārrunas ar gados vecākiem cilvēkiem vai nopietnām institūcijām. Esi vērīgāka un uzmanīgāka sitācijās, kad jūti, notikumi atkārojas. Īpaši tas var būt laika periodā no aprīļa vidus līdz maija beigām. Šis ir laika sprīdis, kurā nevajadzētu izdarīt pārsteidzīgus lēmumus. Katrai nopietnai sarunai rūpīgi sagatavojies un neļaujies provokācijām. Izaugsmes iespējas vai priekšniecības novērtējums gaidāms jūnija beigās, jūlijā. Tāpēc, ja tava prioritāte ir karjera, neej šajā laikā atvaļinājumā. Vislabākais laiks atpūtai – septembris jeb mēnesis prims tavas dzimšanas dienas.

 

Veselība: visjūtīgākais periods veselības ziņā būs martā, kad emocionālā spriedze gan darbā, gan attiecībās var nolikt tevi pie vietas, t.i., gultā ar siltu termoforu pie kājām. Skatoties gada griezumā, visabākais veids, kā uzlabot savu pašsajūtu, būtu regulārs darbs ar sevi psihoterapeita kabinetā, kā papildus terapija derēs arī homeopātija, naturopātija, tautas dziedniecība - nomierinošas tējas, palīdzēs arī mūzika, māksla, joga, meditācija. Viss, kas dziedina un iepriecina dvēseli, kura tev šobrīd ir tik trausla un ievainojama. Vienīgā problēma – tas viss ir jādara regulāri un apzināti, lai sev palīdzētu. Esi uzmanīga uz ceļa, nerunā pa mobilo telefonu, sēžot pie stūres.

 

Gada moto: brīžos, kad jūties kā pasaku varonis, kuram lika aiziet tur, nezin kur, atnest to, nezin no, atceries, ka visas atbildes uz būtiskākajiem dzīves jautājumiem atrodamas tevī pašā.

 

 

 

 

 

Skorpions

Attiecības: pēdējos gados tev nav bijis viegli ne darbā, ne attiecībās. Esi smagi strādājusi, mainījusi gan sevi, gan savus pasaules uzskatus. Tāpēc šobrīd pienācis laiks plūkt smagā darba augļus jeb baudīt apkārtējo mīlestības apliecinājumus, rūpes un gādību. Joprojām lielāka vērība būtu jāpiegriež pateiktajam vārdam. Tas, ko tu saki, varbūt pašai neapzinoties, bieži vien var piepildīties vai aizvainot otru tik ļoti, ka durvis uz šī cilvēka sirdi tev tiks aizslēgtas uz visiem laikiem. Lai tā nenotiktu, jāturpina darbs ar sevi, savas vertību sistēmas pilnveidošanu un prioritāšu sakārtošanu. Šogad būsu sabiedriski ļoti aktīva un tas nozīmē, ka apkārt tev ikdienā būs cilvēki, kuri lidināsies ap tevi kā natstauriņi. Ja pielidos par tuvu, var apdedzināties. Kā vienmēr, pati izraudzīsies to izredzēto, kurš ir tevis cienīgs un drīkst atrasties tev blakus. Izvēle būs liela. Par to šaubīties nevajadzētu. Cits jautājums, vai tu gribēsi tik daudz laika veltīt kādam konkrētam cilvēkam. Labākais laiks romantiskiem randiņiem - maija sākums, laiks ap Jāņiem un pēc Jāņiem līdz jūlija sākumam. Uzsāktās attiecības var izrādīties ļoti dziļas, kaislīgas un gala rezultātā novest pie laulībām. Šajā laikā arī attiecībās esošie Skoripioni jutīsies labi kopā ar savu otro pusīti. Var parādīties vēlme doties kopīgos ceļojumos, apmeklēt daudz un dažādus kultūras vai izklaides pasākumus. Laikā pirms dzimšanas dienas esi saudzīgāka gan pret sevi, gan apkārtējiem. Brīžos, kad enerģijas paliek mazāk, labāk atpūties, nevis dari visu ar pārcilvēcīgu piepūli un pēc tam neesi runājama trīs dienas.

 

Darbs: lielākā gada rūpe un mācību stunda saistīsies ar pieejamo resursu lietderīgu izmantošanu un mākslu nopelnīt tik, cik tev šķiet pietiekoši. Brīžiem liksies, ka tavi ienākumi tiek skatīti kā caur lupu, vai viss ir korekti, godīgi, vai netērē naudu tur, kur tas šobrīd nav nepieciešams. Vārdusakot, būs jāiziet tāda kā mazo bērnu naudas skoliņa, kurā māca, kā pareizi apieties ar naudu. Mums pieaugušajiem arī reizēm nenāk par ļaunu atkārtot visiem zināmas, bet ikdienā piemirstas finasistu gudrības. Iespējams jau februāri, pateicoties kādam labam darījumam vai nozīmīgam kontaktam, spēsi sevi parādīt no labākās puses. Savukārt martā spriedze var likt par sevi manīt. Tāpēc neveic pārsteidzīgus soļus. Jaunu biznesu uzsākt vai darbā stāties nevajdzētu no 17. aprīļa līdz 29. jūnijam.  Šis ir laiks, kad labāk darīt jau zināmas un pārbaudītas lietas. Visvairāk finanses jāuzrauga vasaras beigās un oktobrī.

 

Veselība: tas pats, kas attiecas uz naudas lietām jeb resursu lietedrīgu izmantošanu, attiecas arī uz tavu labsajūtu. Būs jāmācās sabalansēt darbs un atpūta, nenodarot pāri organismam jeb lietderīgi jāizmanto tās enerģētiskās rezerves, kuras tev ir dotas. Ja nepārpūlēsies un mācēsi atrast laiku arī atpūtai, viss būs kārtībā. Vislielākais risks saskarties ar nevēlamiem veselības traucējumiem būs oktobrī. Pārējā gada daļā jātur sevi līdzsvarā ar visām tev zināmajām un pieejamajām metodēm un tādu, kā zināms nav mazums – joga, reiki, meditācija, pirtniecība, dziedniecība utt.

 

Gada moto: mācies atrast zelta vidusceļu starp darbu un atpūtu. Vairāk ļaujies rūpēm, kuras sniedz tev apkārtējie.

 

Strēlnieks

Attiecības: pienācis laiks pieaugt un nopietni pārdomāt lietas, kuras dzīvē turpmākā gada laikā vēlies ieviest, mainīt vai uzlabot. Nopietns darbs visa gada garumā novedīs pie lieliskiem rezultātiem. Sapratīsi labāk gan sevi, gan apkārtējos. Tāpēc jau pašā janvāra sākumā vai pat Vecgada vakarā izdomā savu gada plānu, pie kura tad arī centies pieturēties. Labu attiecību pamatā nav tikai kopīgas intereses un aizraujoši piedzīvojumi, kuri nekad nebeidzas, bet arī māksla īstā brīdi pateikt īstos vārdus, vai vēl labāk – paklusēt un neteikt neko. Mācies vienkārši būt otram blakus, bez mūžīgām pamācībām, bez steigas un nemitīgas traukšanās tālumā. Biežāk pajautā partnerim, ko viņš šodien vēlas vakariņās, un vai rītdienai nevajag izgludināt kādu kreklu. Vairāk domā par to, kas ir šeit un tagad, nevis būs kaut kad tur, tālā nākotnē. Romantisko attiecību meklētājām ieteikums laika periodā no aprīļa vidus līdz jūnija beigām būt ļoti uzmanīgām attiecībās ar sastaptajiem kavalieriem. Ja nu vienīgi pie apvāršņa parādās kāds bijušais. Tad gan salieciet visus punktus uz ‘i’, lai reizi par visam reizēm noskaidrotu, sanāks tur kaut kas, vai nesanāks. Veiksmīgāks attiecību jomā izskatās laiks uz rudens pusi, kad ar vien biežāk saņemsi uzmanības apliecinājumus no apkārtējiem. Tie cels tevi spārnos un ļaus kaut uz brīdi izrauties no ikdienas pienākumu nastas.

 

Darbs: darba būs daudz un laika būs maz. Šis ir periods, kurā maksimāli jāizmanto visas zināšanas un prasmes, kuras iepriekšējos gados esi apguvusi. Tas ir līdzīgi kā eksāmenā, kad esi izvilkusi biļeti, vairs nav daudz laika domāt un filozofēt, ir jāatbild uz jautājumiem. Varbūt tas izklausās grūti, tā nebūt nav. Eksāmenu komisija jeb augstākstāvošie būs pret tevi labvēlīgi un necentīsies tevi iegāzt. Viņi tikai gribēs redzēt, ka var tev uzticēties, ka esi pieteikoši pieaaugusi, lai darītu nopietnas lietas, lai uzņemtos vairāk atbildību, lai kļūtu par vadītāju vai, iespējams, uzsāktu savu biznesu. Viss ir tavās rokās un atkarīgs no tavas brieduma pakāpes. Saspringtākie periodi gaidāmi aprīļa beigās, maija beigās, jūnija sākumā, augusta beigās, septembra sākumā un oktobrī. Toties gada beigās ap savu dzimšanas dienas laiku jau varēsi atviegloti uzlepot un priecāties par sasniegtajiem rezultātiem.

 

Veselība: tāpat kā pret visu pārējo, arī pret veselību vajadzētu attiekties atbildīgi. Ja cilvēkam ir ļoti daudz kas jādara, viņš patērē daudz enerģijas jeb iekšējo resursu. Ja iepriekšējos gados esi uzkrājusi labas rezereves, tās šogad lieti noderēs. Tas attiecas arī uz liekajiem kilogramiem. Tie kusīs kā sniegs pavasara saulītē. Vismaz par slaido līniju satraukties nevajadzēs. Tomēr uzmanību vajadzētu vērst uz kopējo fizisko labsajūtu. Vislabāk jutīsies, ja šajā gadā ievērosi tādu kā armijas jeb sporta nometnes režīmu. Tas nozīmē, ka laicīgi iesi gulēt, laicīgi celsies, veiksi rīta vingrošanu utt. Režīms un disciplīna ir šā gada atspēgas vārdi, kuri var krietni uzlabot tavu pašsajūtu. Piesardzību veselības jautājumos visvairāk  vajadzētu ievērot līdz Jāņiem. 

 

 

Gada moto: vislabāk gada nokrāsu izteiks latviešu tautasdziesma:

Dievs man deva, Dievs man deva,

Dievs rokā neiedeva,

Dievs rokā neiedeva,

Iekam pate nepelniju.

   

 

Mežāzis

Attiecības: it kā viss būs kārtībā, bet tomēr ir pa laikam pārņems sajūta, ka gribas noiet maliņā, kādā klusākā stūrītī, lai pabūtu vienatnē, pārdomātu apkārtējās situācijas dziļāko jēgu un būtību. Šis ir laiks, kad padosies iedziļināšanās sevī, sevis apzināšanās, varbūt pat atklāšana no jauna. Iespējams, ka dosies biežāk uz ārzemēm, gan darba darīšanās, gan tāpat vien, lai atpūstos, varbūt, iepazītos vai labi pavadītu laiku. Šajā gadā daudzi notikumi veidosies it kā paši no sevis, lai cik tev tas varētu šķist neierasti. Brīžiem pat šķitīs, ka neesi to pelījusi, jo vienmēr visu esi pieradusi sasniegt ar čaklu darbu un neatlaidību. Tomēr, ja tā rūpīgi padomā, nekas jau nenotiek nejauši. Viss, labais, kas atnāks pie tevis šajā gadā, būs kā balva par iepriekšējos gados paveikto. Tāpēc šogad nevajag tik ļoti iespringt, bet vairāk ļauties plūdumam. Ja esi otrās pusītes meklējumos, nesēdi mājās ne janvāra beigās, ne februārī. Arī maijā un jūlijā ir labvēlīgi laiki partnerattiecību jautājumiem. Laika periodā no aprīļa vidus līdz jūnija beigām saņemsi pastiprinātu apkārtējo uzmanību un, iespējams, tiksi iesaistīta kādā slepenā intrigā. Situācija nebūs viennozīmīga un var jaukt tev prātu līdz pat septembra beigām. Rudenī gan konkrēti zināsi, ko un kāpēc gribi un būsi gatava to bezkaislīgi paziņot apkārtējiem. Kopumā gads solās būt veiksmīgs. Tas pecels tevi jaunā garīgās apziņas līmenī. Pateicoties kādam īpašam cilvēkam, skolotājam, kuru satiksi šajā gadā, sāksi domāt un uz pasauli raudzīties jau ar citu, daudz viedāku un nobriedušāku skatu.

 

Darbs: lielisks gads, lai kāptu pa karjeras kāpnēm un saņemtu atzinību no sev svarīgiem cilvēkiem. Talkā nāks intuīcija jeb neizskaidrojama sajūta, ko un kā katrā konkrētajā brīdī vajag darīt. Tāpēc, pirms svarīgu lēmumu pieņemšanas, ieklausies sevī, pameditē par konkrēto jautājumu. Pareizo atbildi vai risinājumu vari arī nosapņot. Izklausās netipiski Mežāzim, bet, apvienojot praktisko un stratēģisko domāšanu ar tā saucamo sesto prātu, rezultāti var būt vairāk kā iepriecinoši. Līdz septembrim biznesa orientāciju vajadzētu vērst uz ārzemēm, kā arī biežāk kontaktēties ar ārzemju partneriem. Lieliskas sadarbības iespējas, jauni līgumi vai darba piedāvajumi var nākt tieši no turienes. Pavasarī – martā un aprīļa sākumā nesteidzini notikumus. Savukārt aprīļa beigās un maija sākumā vari atļauties riskēt vairāk. Sākot ar septembri, arī oktobrī un novembrī piedzīvosi lieliskāko karjeras kāpumu daudzu gadu laikā.

 

Veselība: ieteicams biežāk apmeklēt ārzemju kūrortus vai varbūt pat doties kādā garākā ajaunošanas kūrē, piemēram, uz Indiju vai kādu citu ne mazāk eksotisku valsti. Šogad der aizdomāties par to, ka tavs ķermenis ir tava gara mājoklis. Lai justos labi emocionāli un garīgi, tev jājūtas labi arī fiziski. Tāpēc rūpes par tavu fizisko ķermeni ir tik pat svarīgas kā garīgā skolotāja meklējumi. Ideālā variantā ieteicams vismas reizi nedēļā veikt pilnu ķermeņa masāžau ar dabīgām eļļām, vai vēl labāk darīt to katru rītu pēc pamošanās, lai veksmīgi sagatavotos jaunam dienas sākumam. Jūtīgākais mēnesis – maija beigas, jūnijs, kad noteikti jācenšas sabalansēt darba un atpūtas režīmi. Laikā pirms savas dzimšanas dienas taupi enerģiju.

 

Gada moto: kad skolnieks ir gatavs, skolotājs pats atnāk pie viņa, lai sniegtu tam savus padomus un dzīves mācības.

 

 

 

 

Ūdensvīrs

Attiecības: notikumi risināsies strauji un neprognozējami. Brīžiem būs sajūta, ka kuģo pavasarī palu laikā pārplūdušā upē. Tāpēc sagatavojies, ka nozīmīgas situācijas ikdienā nebūs tik viegli ietekmējamas un nepavisam ne kontrolējamas. Ja iemācīsies pieņemt visu notiekošo ar vēsu prātu, nelecot uz ecēšām un negaidot no apkārtējiem sajūsmas pilnus spiedzienus par savām ģeniālajām idejām, būs vieglāk. Domāšana un dzīves uztvere, diemžēl, mainās tikai tad, kad saskaramies ar grūtībām, kuras jāpārvar. Šajā gadā sāpīgākais punkts būs, tavuprāt, apkārtējo novērtējuma un uzmanības apliecinājumu trūkums. Lai kā centīsies, lecot vai no ādas ārā, citiem tas neliksies nekas īpašs. Tāpēc dari, ko uzskati par nepieciešamu un samierinies, ka šis nav laiks, kad plūkt pateicības augļus. Vieglāk būs, ja atcerēsies, ka grūtās situācijās tomēr vari cerēt uz partnera atbalstu gan emocionālā, gan materialā ziņā. Un tas ir daudz. Ja dienas kārtībā paceļas jautājums par attiecībām ar senu skolas biedru vai kādu bijušo jaunības draugu, centies to uztvert bez rozā brillēm. Izvērtē visus par un pret, pirms nolem, ko kardināli mainīt. Labāk jutīsies otrajā pusgadā. Līdz ar to veiksmīgākais laiks randiņiem un ballītēm sāksies jūnijā un turpināsies līdz Jāņiem, tad atgriezīsies jūlija beigās, augustā. Ja esi nolēmusi doties laulības ostā, tad augusts  tam ir vispiemērotākais mēnesi. Noslēgtās laulības šajā laikā būs finansiāli labklājīgas. Savukārt sākot no septembra ir piemērots laiks, lai dotos tālos ceļojumos. Ja vēlēsies, šajā laikā ļoti viegli iepazīsies ar ārzemniekiem, lai dibinātu ilgstošas un draudzīgas attiecības.

 

Darbs: janvārī ņem atvaļinājumu un nesāc gadu ar milzīgu darbu apjomu. Daudz veiksmīgāk lietas risināsies pēc dzimšanas dienas. Visa pirmā pusgada laikā nenāktu par ļaunu ievērot piesardzību svarīgu lēmumu pieņemšanā. Tieši tādēļ, ka būsi pārāk emocionāla, vari pieņemt lēmumus, kuri nav tev labvēlīgi. Nopietnos darījumos ieteicams sadarboties ar partneriem, uzklausot viņu viedokli un vienojoties par labvēlīgākajiem risinājumiem kopā. Līdz septembrim ir labs laiks, lai runātu ar sponsoriem vai meklētu citus līdzfinansējuma avotus, ja tādi nepieciešami biznesa ideju attīstībai. Savukārt sākot ar septembri, veiksies viss, kas saistīts ar ārzemēm un tajās izveiktajām aktivitātēm. Iespējams, ka pienācis laiks stāties augstskolā vai kā citādi būtiski paplašināt redzesloku.

 

Veselība: Janvārī līdz dzimšanas dienai taupi spēkus, lieto vitamīnus un veselīgu pārtiku. Šajā periodā tavs organisms ir visvājākais. Turpmākā gada laikā lielākais risks veselībai pastāv dēļ steidzīgas, neapdomīgas, uz emocijām balstītas rīcības dēļ. Tāpēc lielāka uzmanība ikdienā jāievēro, pārvietojoties ar auto vai velosipēdu un, arī, protams, ejot ar kājām. No marta beigām līdz augusta vidum pastāv risks saskarties ar hronisku slimību paasinājumiem. Varbūt izklausīsies jau simtām reižu dzirdēts un nederīgs padoms, bet tev tiešām var palīdzēt pozitīvu un visādi citādi labu domu apzināta kultivēšana ikdienā. Negatīva domāšana kā megnēts pievilks arvien vairāk un vairāk situāciju, kuras kaitēs tev pašai.

 

 

Gada moto: izmanto pozitīvās afirmācijas, lai uzlabotu savu pašsajūtu ik dienu. Piemēram, sāc rītu ar vārdiem: Mana dzīve ir brīnišķīga!

 

 

 

 

Zivis

Attiecības: laiks līdz septembrim būs labākais daudzu gadu periodā jau esošajām attiecībām, kā arī jaunu, ilgstošu savienību dibināšanai. Saņemsi no partnera atbalstu brīžos, kad tev to vajadzēs visvairāk, varēsi veiksmīgi iepazīties un dibināt jaunus, noderīgus kontaktus. Ko gan vairāk varētu vēlēties? Tomēr ar pārējiem apkārt esošajiem – vecākiem, priekšniekiem, draugiem, domubiedriem, bijušajiem un arī vīra vecākiem gan šo to var nākties parisināt. Iespējams, daža laba draudzība savu laiku ir jau nokalpojusi un pienācis laiks to pārtraukt. Savukārt attiecības ar saviem un partnera vecākiem  ieteicams uzlabot un attiekties pret šo jautājumu ar lielu atbildības sajūtu. Ja nepieciešams, protams, dodies viņiem palīgā. Laiku pa laikm tevi var nomocīt pārdomas par esošajām un nākotnē vēlamajām īpašībām, kuras gribi redzēt gan sevī, gan cilvēkos sev līdzās. Patiesības meklējumos vari ienirt ar vien dziļāk filozofisku dzīļu labirintos, pievērsties sevis izzināšanai, jogai, psiholoģijai vai citām garīgām studijām. Pats svarīgākais – atzīties pašai sev, ka patiesi gribi kaut ko mainīt, lai savas sajūta uzlabotu. Tad arī gaidāmi labi rezultāti. Ja tavā ikdienā ir cilvēki no pagātnes, kuri kā rēgi laiku pa laikam parādās tavā dzīvē, augustā būs pienācis laiks runāt skaidru valodu un  tikt ar šo jautājumu galā.  Neskatoties uz to, ka šīs sarunas var būt ne visai patīkamas, ar rezultātiem būsi ļoti apmierināta. Novembris piemērots gan garīgiem, gan izklaides ceļojumiem.

 

Darbs: darba būs daudz un tas prasīs no tevis papildus spēku un atbildību. Tāpēc vajadzētu nopietnāk raudzīties profesionālās izaugsmes virzienā. Šajā gadā nekādas likteņa dāvanas, kuras krīt no gaisa, gaidīt nevajdzētu. Ja esi pelnījusi būt vadošā amatā, šajā gadā tiksi paaugstināta. Ja par priekšnieci būt nav tavs aicinajums, būs citi veidi kādos pieaugs tava atbildība par esošajiem darba uzdevumiem. Februārī uzmanies no draudzīgiem cilvēkiem ar savtīgām interesēm, savukārt martā nebaidies aktīvi rīkoties tā, kā tev liekas pareizi. Tieši pavasarī tavs radošais potenciāls un spēcīgie talanti lauzīsies uz āru kā bangojoša jūra. Varbūt tas viss būs uz nedaudz sakāpinātas nots, bet mākslinieciskai iedvesmai tas nāks tikai par labu. Veiksmīgākais laiks gaidāms augustā, kad tavas intereses beidzot sakritīs arī ar priekšniecības interesēm. Sākot no rudens gaidāms labs laiks sponsoru piesaistei, darījumiem ar banku un citām finanšu institūcijām. Decembrī profesionālie pūliņi vainagosies ar ļoti apmierinošiem rezultātiem un materiāliem ieguvumiem.

 

Veselība: februāris ir tas mēnesis, kurā silta tēja ikdienā un laika apstākļiem atbilstošs apģērbs ir lietas, bez kurām nedrīkstētu iztikt. Šajā periodā tu esi visvieglāk ievainojama un jūtīga gan pret apkārt klejojošiem vīrusiem, gan emocionālu pārsodzi. Ja iespējams, neplāno nopietnus pasākumus mēnesi pirms dzimšanas dienas. Tāpat piesardzība jāievēro jūlija beigās un augustā, kad peldēšanās vēsā ūdenī var radīt nevajadzīgus sarežģījumus. Tomēr tas nenozīmē, ka ar ūdeni tev vajadzētu būt uz ‘’jūs’’. Tieši otrādi – ūdens ir tavs glābiņš un risinājums daudzām veselības problēmām. Apmeklē regulāri baseinu vai ūdens aerobiku. Neatkarīgi no gadalaika, tev tomēr jādomā par to, lai kājas vienmēr būtu siltas.

 

 

Gada moto: kad cilvēks saprot, ka dzīve ir paša rokās, paša veidota un pašam vien uzlabojama vai maināma, izpaliek sevis žēlošana vai vainīgo meklēšana. Sākas apzināts darbs ar sevi!